Zoveel mogelijk wereldburgers op de kwaliteit van aandacht te attenderen, dat is nog eens een mooi doel he? Het is de missie van specialisten in mindfulness Attention Please. Om mindfulness op een laagdrempelige manier voor iedereen toegankelijk te maken hebben ze het mindfulness spel ‘Mind your step’ ontwikkeld: het allereerste mindfulness bordspel in Nederland! Het is een interactief bordspel dat met 3-6 spelers gedurende maximaal 1,5 uur wordt gespeeld. In mindfulness-workshops, maar ook gewoon gezellig thuis met familie of vrienden.

 

Erg blij was ik met de vraag of ik dit mooie initiatief vorm wilde geven, het hele idee van het spel sprak me ontzettend aan, dus heel graag natuurlijk! Dit proces begon met het bedenken van een concept: hoe ga ik de kwaliteit van aandacht van het spel visualiseren? Hierna volgde het verder uitdenken van de basis: welk formaat gaat het spel krijgen, wat voor soort verpakking en materiaal gaat het worden, welke uitstraling en vorm horen bij het concept. Uiteindelijk is het hele spel een eenvoudig geheel geworden: duidelijk ruimte voor rust en aandacht, met heldere kleuren en een logo wat verwijst naar het lemniscaat van het spelbord. Het spel is te koop via de webshop van Attention Please.

 

“Inge is een top grafisch ontwerper. Erg plezierig om mee samen te werken, denkt pro-actief met je mee en komt met een look & feel voor je bedrijf en product die de kern diep raakt. Heel bijzonder.” – Irma de Bont, Attention Please