Een heel bijzonder project en een mooie samenwerking tussen Perroniers Bas Poell, Arte Colder en mijzelf had dit boek als resultaat: 23° op papier.

 

23° op papier gaat over het kleine geluk dat voor het grijpen ligt. De momenten die er toe doen. Omdat ze zo mooi zijn. Zo komisch. Zo ontwapenend. Zo ontroerend. Miniatuurtjes uit het leven, voor iedereen herkenbaar. Bas Poell vertrouwde ze toe aan het papier en vindt het nu tijd om ze te delen. In zijn zoektocht naar het geluk stuitte de schrijver ook op de andere kant. Het verdriet dat de balans in evenwicht houdt, waardoor het leven diepgang krijgt. De gelukszoeker die Bas Poell is, gaat niets uit de weg. Al is het maar omdat hij aan den lijve heeft ondervonden dat zelfs achter het grootste verdriet een glimlach schuilt. Het geluk zit in een klein hoekje. En nu dus ook in een boekje.

 

Door het gebruik van verschillende lettertypes heeft elke categorie in het boek (column, anekdote, gedicht, citaat of kort verhaal) een eigen uitstraling en wordt de afwisseling van de teksten op een subtiele manier benadrukt. Het handschrift van Bas is gebruikt in de inhoudsopgave en bij de titels, om het persoonlijke element van de teksten naar voren te laten komen. Het graden-teken uit de titel komen door het hele boek terug: op de omslag, de schutbladen, maar ook op elke linkerpagina in plaats van het paginanummer. Op de kaft vallen ze extra op door de spot UV-lak.

 

23graden