In opdracht van de Gemeente Weert maakte ik het logo voor Weert van Horne Stad. Weert herdenkt in het jaar 2018 de gebeurtenissen die zich in 1568, 450 jaar geleden op een knooppunt in de geschiedenis, hebben afgespeeld. Toen werden Philips van Horne en Lamoraal van Egmont in Brussel onthoofd. Het logo gaat alle uitingen in het Van Hornejaar, maar ook daarna, sieren en geeft de verbondenheid van Weert met de Van Horne’s weer. Het idee van het logo is ontstaan door het herkenbare portret van Philips van Horne te combineren met de hoorntjes uit het wapen van Van Horne. Uit het patroon van de hoorntjes ontstaat een nieuwe vorm. Hiermee worden beide elementen samengevoegd tot 1 beeld en vertegenwoordigt het logo zowel Philips van Horne als de Van Horne familie. Zij maken letterlijk deel uit van Philips.

 

De uitstraling van het logo is historisch maar toch modern, statig met een speelse twist en het heeft een herkenbare vorm. De kleurtinten van het logo komen voort uit de kleuren van Van Horne: goud en rood, voor een koninklijke en vriendelijke uitstraling. De woorden zijn om en om in rood en goud geplaatst, om de woorden Weert en Horne het meest te laten opvallen. Het logo wordt normaal gesproken gebruikt op een witte achtergrond. Maar het kan ook gebruikt worden met een volvlak achtergrond in goud of in rood, dan wordt een deel van het logo wit en als contrast wordt een deel van de woorden in goud of rood geplaatst. Bij een zwarte achtergrond kan het logo in wit en goud blijven staan, en bij gebruik in grijswaarden wordt een deel van de woorden in grijs geplaatst.

 

Het logo komt op wisselende plaatsen terug in de stad, zoals op banieren op de Stadsbrug, of tijdens Weert Kermis 2018 op alle glazen.